Čokoláda na vaření 400g
Kód: 493Detailní popis produktu
Fenomenální čokoláda na vaření z Rakouska.
Čokoláda na vaření a pečení 400g. Obsah kakaa v čokoládě: nejméně 45%.
1 dílek = 25 g.
U čokolády na vaření je důležité, aby se dobře rozpouštěla a v případě polevy zanechávala hladký povrch. K tomu je potřeba nejen vybrat kvalitní čokoládu, ale také použít správnou teplotu a postup při jejím rozpouštění.
Tajemství krásně lesklého povrchu čokoládové polevy se jmenuje temperování. Čokoládu na vaření je nutné před samotným poléváním temperovat. Temperovaná čokoláda pak tuhne rychleji než čokoláda příliš horká. Důvodem je, že temperováním čokolády se stabilizuje obsažené kakaové máslo, které pak krystalizuje hezky rovnoměrně.
Na správné temperování čokolády budete potřebovat trochu německého smyslu pro přesnost, trpělivost a také zručnost.
Jak temperovat tuto rakouskou čokoládu:
- Čokoládu nejprve pomalu rozpusťte při teplotě 45 - 50°C za stálého míchání. Tím se rozpustí všechny složky tuku obsažené v kakaovém másle.
- Pak čokoládu ochlaďte na 28°C přidáním drobných kousků čokolády do již roztavené hmoty (tzv. očkováním) nebo ještě lépe mícháním ve vodní lázni. Tím se vytvoří pevná mikrokrystalická mřížka, která dá čokoládě právě její pevnost a lesk.
- Opětovným zahřátím na 30 - 32°C upevníte chlazením vytvořenou novou strukturu čokolády a můžeme ji rovnou použít na polevu.
Tato rakouská čokoláda Vám při správném postupu vytvoří krásný hladký povrch. Naši zákazníci z ní jsou nadšeni.
Složení: cukr, kakaová hmota, kakaové máslo, emulgátor: sojový lecitin, vanilkový extrakt.
Může obsahovat stopy arašídů, ořechů, pšenice a mléka.
Skladujte při pokojové teplotě na suchém místě a spotřebujte do jednoho týdne po otevření.
Datum minimální trvanlivosti je vytištěno na sváru zadní části obalu.
Vyrobeno v Rakousku.
Doplňkové parametry
Kategorie: | Čokolády |
---|---|
Množství: | 400g |
Položka byla vyprodána… |