sodium olivate

Sodium Olivate je přírodní derivát - látka vzniklá zmýdelněním olivového oleje pomocí hydroxidu sodného (louhou). Neboli sodná sůl mastných kyselin odvozených z olivového oleje. V přírodní kosmetice se používá  pro zlepšení viskozity a jako emulgační činidlo - pomáhá vytvářet pěnu.

Funguje také jako povrchově aktivní látka, která čistí kůži a vlasy tím, že napomáhá smíchání vody s olejem a nečistotami, aby mohly být snadno opláchnuty.

Sodium Olivate je považován za zcela bezpečnou, nedráždivou a ne-senzibilizující látku.

Tento web používá soubory cookie. Dalším procházením tohoto webu vyjadřujete souhlas s jejich používáním.