glukonan železnatý

Železnatá sůl kyseliny glukonové se používá jako antioxidant nebo látka pomáhající upravovat barevnost. Nejsou známy žádné nežádoucí vlastnosti.

Používá je jako stabilizátor barvy u černých oliv, konzervovaných fazolí, hrášku. Dále v ovocných šťávách nebo v instantních potravinách nebo potravinových doplňcích. Ve své přirozené podobě se vyskytuje ve víně nebo medu. Může být použit pro vegetariány, vegany i pro všechna náboženství.

Nastavení cookies

Používáme cookies, abychom Vám umožnili pohodlné prohlížení webu a díky analýze provozu webu neustále zlepšovali jeho funkce, výkon a použitelnost

Nezbytné (vždy aktivní nelze vypnout)
Tyto cookies jsou potřeba, aby web fungoval správně
Analytické
Pomáhají nám pochopit, jak web používáte. S jejich pomocí ho můžeme zlepšovat
Profilující (marketingové)
Díky těmto cookies vám můžeme zobrazovat relevantní obsah a reklamy, které pro vás mohou být zajímavé a užitečné